Ünnepélyes fogadalomtétel a Krisztus Király Szolgálóleányai Közösségében.

Örökfogadalmat tevőket és új tagokat ünnepelhetett a közösség 2011. október 15.-én.

Horváth Terézia, aki jelenleg a magyarországi kollégium vezetőnője és Babik Katalin nővérek tettek örökfogadalmat, életüket Krisztus Királynak ajánlva az Ancillae Christi Regis közösségében, az Egyház áldozópapságának szolgálatára, a világ üdvözítésére és az örömhír terjesztésére. Az Úr kegyelméből ismét az Egri Papnevelő Intézet kápolnájában ünnepelhettünk, a közösségünket jelenlétükkel megtisztelő atyákkal, osztrák és magyar nővéreinkkel, családtagokkal, barátokkal.

Az ünnepi szentmisét Palánki Ferenc püspök atya mutatta be. A fogadalomtétel magasztos pillanatait a kispapok asszisztencia és kántori szolgálata tette még szebbé és ünnepibbé. Ajándékként éltük meg, hogy az elmúlt évhez hasonlóan Avilai Nagy Szent Teréz ünnepnapján került sor a jeles eseményre. Püspök atya Teréz példáját állította elénk, a hívatás teljes megélésére, buzgóságát az Isten dicsőségéért és az Egyház megszépítéséért, hűségét Istenhez és az adott szóhoz.

Ezen gondolatok fontosságát éreztük az ünnepeltekkel együtt, amikor püspök atya megáldotta, majd nővéreink újára húzta a gyűrűt, a hűség, a Jézushoz tartozás jeleként.

Az ünnepségen a közösség, tagjai közé fogadta B.Tóth Margitot és Fazekas Mónikát.

Hálás szívvel száll imánk, Urunkhoz, hogy ismét növekedhetett létszámban a közösség.
Mónika első a nővérek sorában, aki hajadonként választotta az ACR közösség kötelékét. Imádkozunk érte, hogy az Úr kegyelme tartsa meg elhatározásában, találja meg helyét és hívatását közösségünkben.

Eger, 2011. Mindenszentek havában

B.Ipacs Zsuzsanna
ACR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA p1050394