Az elmúlt hónapok közösségi programjai

Szeptember 17-én ünnepeltük a Fájdalmas Anyát az egri Servita templom búcsúján. Az elmúlt évekhez hasonlóan péntek estétől részt vettünk a búcsú szentmiséin, programjain. Szombat éjszaka az utolsó szentségimádási órát már több éve közösségünk imádkozza püspökeinkért, papjainkért, papjelöltekért. A több napig tartó együttlét ismét segítette a közösség formálódását, egymás jobb megismerését is.

Október: A fogadalomtétel alkalmával az osztrák nővérek többen, több napot töltenek nálunk, s mi igyekszünk számukra megmutatni kishazánk egy-egy nevezetességét. Idén az osztrák nővérek közül hat fő érkezett. A kirándulásokra mi magyar nővérek majdnem teljes létszámban el tudtuk kísérni nővéreinket. A fogadalomtétel előtti napon Mezőkövesdre látogattunk velük, ahol megnéztük a „Matyó világ” nevezetességeit. A Matyó Múzeumot, a Hadas Skanzent, a Kis Jankó Bori Emlékházat, a Jézus Szíve és a Szent László templomot, az utóbbiban Medvegy János plébános atya szentmisét mutatott be részünkre. Szombaton a fogadalomtétel után Bélapátra utaztunk, ahol megnéztük az Apátsági templomot és környékét, majd a tó körül sétálva beszélgettünk, ismerkedtünk. Csütörtök és szombat este közösen vettünk részt szentmisén Egerben a Jézus Szíve templomban. Idén megadatott a lehetőség, hogy házigazdák lehettünk a vendéglátásban, így saját magunk készítette ételekkel is kedveskedhettünk osztrák nővéreinknek. A közös programok és közös étkezések lehetőséget adtak számunkra, hogy több időt töltsünk osztrák nővéreinkkel és egymással. Nagyon örültünk az együtt töltött napoknak, melyek mindannyiunk számára maradandó emlékeket nyújtottak.

Mindkét alkalommal az egri nővérek adtak szállást magyar nővéreiknek, melyek szintén közösségformáló és élményekben gazdagító együttlétet jelentettek.
Eger, 2011. Mindenszentek havában

B.Ipacs Zsuzsanna

ACR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA