Fogadalomtétel 2018. Andornaktálya

Tóth Margit örökfogadalmas nővérünk meghívására közösségünk ebben az évben Andornaktályán ünnepelt a Sarlós Boldogasszony templomban 2018. október 7-én.

Ünnepi szentmise keretében került sor befogadásra, első fogadalomtételre, fogadalom megújításra és végleges elköteleződésre. A jeles eseményen jelen voltak Elisabeth Hager a közösség fővezetőnője, hárman osztrák, valamint a magyar kollégium nővérei.

A szentmise főcelebránsa Dr. Ternyák Csaba egri érsek volt, aki örömmel fogadta el felkérésünket, meghívásunkat. A község hívei nagy szeretettel köszöntötték. Érsek atya felkérésére a szentbeszédet Mayer Mihálya nyugalmazott pécsi megyéspüspök mondta. Homíliájában püspök atya a nővérek elköteleződését a jegyességhez hasonlította. Elköteleződés Jézus Krisztus mellett. A közösség nagy örömére velünk ünnepeltek Dr. Dolhai Lajos professzor atya, aki már évek óta lelkikisérőnk, segítőnk főként az Ausztriában töltött közösségi hetek alkalmával, Dr. Lengyel Gyula plébános atya, ő több évig volt lelki kisérőnk. Ráérezve a karizmánk fontosságára sokat tett azért, hogy Magyarországon a közösség gyökeret verjen és létszámban is növekedjen. A magyar nővérek közül sokan általa ismerhettük meg ezt az életformát, az elköteleződés szépségét. Velünk ünnepelt még a házigazda  Korózs Péter plébános atya, aki örömmel fogadta közösségünket eme szép alkalomból.

A megható pillanatok részesei voltak, megtiszteltek jelenlétükkel a fogadalmat tett nővéreink családtagjai, barátok, egyházközösségük tagjai, kereszténytestvéreik az imacsoportjaikból, lelkiségi mozgalmakból.

Nehéz szavakba öntenem a túlcsorduló kegyelem érzését, ami eltöltött belépésemkor a templomba és végig kísért az ünnepség alatt. Tolultak könnyeim az emlékekkel, amik ehhez a templomhoz kötődnek. Ide születtem, itt vagyok itthon. Végtelen hála, meghatottság volt a szívemben, hogy alig egy hónappal a műtétem után az Úr megadta ezt a kegyelmet, hogy itthon ebben a templomban ünnepelhettem a nővérekkel és adhattam hálát, életemért, családomért, közösségeimért.

A szentmise után a helyi Művelődési Házban agapén vidám együttléttel, beszélgetéssel folytattuk az ünneplést.

Zsuzsi