Tíz éves Magyarországon a Krisztus Király Szolgálóleányai Szent Kamill Kollégiuma

Augusztusban ismét együtt tölthettünk egy hetet osztrák nővéreinkkel Ausztriában a képzési héten. Közösségi együttlétünk idei témája a közösségi ima kérése:

„Ajándékozd nekünk Szent Lelkedet, hogy általa felismerjük az idők jeleit és küldetésünket.”

„Az Egyház kötelessége, hogy kutassa az idők jeleit és az Evangélium fényében értelmezze.

Hívőként járjuk utunkat, számunkra azt is jelenti, hogy egyben az Egyház útját is járjuk.”

A téma feldolgozásában Anton Gots atya volt segítségünkre.

Elmélkedései rámutattak, mit jelent számunkra az Egyház, hol a helyünk és mi a feladatunk a Jézus által alapított Egyházban, hogyan fedezhetjük fel az idők jeleit mindennapjainkban.

Példaképül állítva elénk Szűz Máriát – az első személy, aki figyeli a jeleket -, Szent Józsefet, Szent Pált, akik értik a jelet, megértik Isten üzenetét.

A lelki gazdagodás mellett ismét volt közös kirándulás és vidám búcsúest. Osztrák nővéreink szavai szerint, jelenlétünk vidámságot, fiatalságot, lendületet ad a közösség életébe.

A képzési hét ajándéka volt a csütörtöki szentmise, melyen ismét fogadalomtételre került sor.

B. Tóth Margit, Fazekas Mónika és Leic Gabriella nővérünk első fogadalmukkal ajánlották életüket Krisztus Királynak. Török Julianna egy évvel ezelőtt tett ígéretét erősítette meg immár kettő évre.

Hálásan köszönjük az Úrnak, hogy közösen ünnepelhettünk osztrák nővéreinkkel, valamint Anton atyával és Mathilde nővérrel, akik Nyíregyházán elkezdték építeni az ACR közösségét. A magyarországi kollégium hivatalosan 2003-ban alakult meg Szent Kamill Kollégium néven, jelenleg 14 fogadalmas nővér a tagja.

A fogadalomtétel mellett tehát jubileumot is ünnepelhettünk, 10 éves az Ancillae Christi Régis Világi Intézmény Kollégiuma Magyarországon.

Az igazi ajándék az volt, hogy Isten kegyelméből mi magyar nővérek mindannyian, részesei lehettünk a közösséget építő, gazdagító ünnepnek.

Még egy jeles eseményre került sor a képzési héten:

Evelyne Schäfer 12 éven át látta el a közösségben vezetőnői feladatát, ebben az évben mandátuma lejárt. A kollégiumok vezetőinek a tanácsülésen számolt be az elmúlt évek munkájáról, eseményeiről. A vasárnapi szentmisén adta át vezetőnői megbízatását a közösség által választott Elisabeth Hager részére.

Elisabeth számára Isten gazdag áldását kérte, hogy a Szentlélek ereje és irányítása mellett végezhesse feladatait, közösségünk szolgálatában.

Szavait életünk mottójával zárta, „ OMNIA REGI IN VITA ET IN MORTE”

„Mindent a Királynak életünkben és halálunkban.”

Egerben, 2013. Szent Mihály havában

Ipacs Zsuzsanna ACR

vezeto-valtas fogadalom-6 fogadalom-2 a-magyar-kozosseg a-kozosseg vezeto-valtas-1